top of page
LegE med bogstaver og lydrette ord 
De frække bogstaver

Hjælp - nogen af bogstaverne er gået amok og er stukket af fra alfabetet. De er trætte af, at andre bestemmer, hvad for nogle ord de skal lave. Så nu har de lagt sig rundt omkring på skolen - som de frækkeste ord. De kalder eleverne bæ, fæ, ko og det, der er værre.

Efter eleverne har fundet og læst ordene, skal de svare igen ved at lave nye ord. Måske flabede ord (fx tis) måske søde ord, der kan lokke bogstaverne tilbage i alfabetet (fx kys). Eller måske nogle ord med strenge ordrer (fx nu).

Legen slutter med at eleverne skal lokke bogstaverne tilbage ved at lokke med noget lækkert (fx is). Og så lægger bogstaverne sig pænt tilbage i alfabetet. 

Du skal bruge

  • Historien om de forsvundne bogstaver (kan printes nedenfor) 

  • Bogstavbrikker (kan evt. printes nedenfor)

  • Evt. liste med frække ord (kan printes nedenfor)

  • Evt. hjælpeark til eleverne med forslag til svar-ord (kan printes nedenfor)

alphabet-ge13d4d3d0_1280_edited.png
alphabet-ge13d4d3d0_1280_edited.png

Kommende materiale

Ung i Rigsfællesskabet -  grønlandsk og færøsk ungdomsliv anno 2021/2022

UDSKOLINGEN - HISTORIE/DANSK/SAMFUNDSFAG
I 2022 besøger vi de ældste klasser på 20 folkeskoler med en samtalesalon om, hvordan det er at være ung i Rigsfællesskabet. På salonen lærer de om, hvordan er det at være ung på hhv. Grønland og Færøerne anno 2022: Hvilke strømninger er der blandt unge på Grønland og Færøerne lige nu? Hvordan er fremtidsmulighederne forskellige for Rigsfællesskabets unge på tværs af de tre lande?  Lytter de til den samme musik, ser de samme serier og har de de samme idoler på sociale medier? Projektet er støttet af Uddannelsespuljen til øget kendskab til Grønland og Færøerne. 

paamiut-4494348_1920.jpg
bottom of page