om historie- og projektmageriet

Oplevelser, handlekraft, fantasi og fællesskab

I Historie- og projektmageriet skaber vi projekter for og med børn og unge med fokus på fortællinger og forandringskraft. Med støtte fra puljer, fonde og samarbejdspartnere arbejder vi med at udvikle  undervisningsmaterialer, samtalesaloner, fortælleworkshops mm. Vi brænder for at give børn og unge oplevelser og fællesskab og at skabe projekter, der tager udgangspunkt i børn og unges særlige evne til at se verden på en ny måde og bruge deres fantasi og deres lyst til at skabe og forandre.

Vi har fokus på at møde børn og unge som eksperter på deres eget liv, som nytænkere og igangsættere, som samfundsborgere, som fantasifulde forfattere. 

Når vi ikke lige arbejder med at skabe fortællinger, har vi fokus på at skabe virkelighedsnære forløb.

Vi arbejder med 21. century skills - altså evnen til at få ideer, finde løsninger, samarbejde, kommunikere mm. 

Fortællinger

Vi skaber fortællinger sammen med børn og unge, fordi vi ved, at fortællinger er magiske. De kan nemlig noget helt særligt. De kan gribe os om hjertet - når vi læser dem, hører dem eller ser dem. Og de kan sætte vores fantasi, vores følelser og vores skaberkraft fri - når vi skaber dem.

Fortællinger kan tage os med på eventyr og give os fantastiske oplevelser - og inspirere os til at gøre nye ting eller til at se verden på en ny måde. 

Fortællinger kan få os til at forstå andre mennesker og deres livssituation bedre end nogle andre formater, fordi fortællinger giver os adgang til karakterernes følelsesliv og tanker, og fordi fortællinger appelerer til vores følelser.

Vi elsker at samarbejde og samarbejder meget gerne med biblioteker, museer, kommuner og uddannelsesinstitutioner. Og også med alle mulige andre. 

Så har du en idé til et samarbejde, bliver vi glade, hvis du vil ringe eller skrive til os. 

Samarbejd med os

Historiemageriet er en non-profit organisation stiftet i 2020 af en række kreative kræfter, der på forskellig vis beskæftiger sig med fortællinger og undervisning. 

12987208_10154081527353180_5065306102289

Projektchef og projektmager Nicola Boserup
 

Nicola er oprindelig uddannet journalist med speciale i læring fra RUC. Nicola er medstifter af foreningen og undervisningsplatformen YouGlobe, hvor hun som projektchef fra 2012 - 2020  har arbejdet med at udvikle undervisningsprojekter for børn og unge. 

I Historiemageriet arbejder Nicola ligeledes med projektudvikling og projektledelse.

Nicola har desuden skrevet børnebogen 'Magnus, opgangen og skolen højt til loftet'.

Claus-Randrup.jpg

Claus Randrup elsker at fortælle historier gennem tekst, foto, video og lyd.  Han har bl.a. leveret indhold til fx DR, Røde Kors og Wonderful Copenhagen, og har arbejdet med at fortælle historier om unge til unge hos Det Sociale Netværk. Claus er uddannet cand.comm. og har desuden deltaget i flere workshops på fotoskolen Fatamogana. Han har udstillet sine billeder på fotoudstillinger i både Sydney og Oaxaca (Mexico). I Historiemageriet arbejder Claus særligt med videoproduktion. 

IMG95040srcsetlarge_srcset-small.jpg

Krestian Nielsen har arbejdet med unge i mange år, som gymnasielærer, studievalgsvejleder og e-vejleder. Han har desuden beskæftiget sig indgående med læreres relationskompetence og udviklet et gratis kursus om netop det - støttet af Børne- og Undervisningsministeriets udlodningsmidler. I Historiemageriet arbejder han primært med projekter til udskoling og gymnasie. 

PA052869 (1).jpg

Ida Bæk læser en bachelor i antropologi og er særligt optaget af samspillet mellem politik, økonomi, kultur og klima. Ida brænder for at udvide og nuancere især unges viden om verden, og hun elsker at facilitere forståelsen af komplekse virkeligheder. Hun har bl.a. arbejdet frivilligt med tværkulturel forståelse i organisationen Youth For Understanding og har i en årrække været guide i Nordgrønland. Derudover har hun en baggrund inden for biologi, iværksætteri og naturvidenskabelig kommunikatioon. Ida er salonleder på vores samtalesaloner om Grønland og Færøerne.  

ida.png

Ida Katrine Brus er bachelorstuderende ved Københavns Universitet med hovedfag i Dansk og sidefag i Samfundsfag. Ida brænder for litteratur, kultur og politik,  elsker at fortælle historier og har stor erfaring med formidling til børn og unge. Hun optræder som udøvende musiker, har flere års erfaring med at stå på scenen som skuespiller og har stået for litterære byvandringer og litteratursaloner. Og så har hun undervist i folkeskolen. Ida er salonleder på vores samtalesaloner og moderator på vores fremtidsværksteder.  

IMG_4412.JPG

Mia Steen Larsen studerer antropologi og interesserer sig meget for kultur og forskellige måder at leve og forstå verden på. Derudover elsker hun at fortælle og formidle historier. Mia har arbejdet frivilligt for Mellemfolkeligt Samvirkes projekt ’Verdensklasse’, hvor hun faciliterede verdensmålsworkshops på skoler og gymnasier og så har hun undervist på en skole i Nepal. I sin fritid laver Mia scenekunst i form af teater og dans. Mia er moderator på vores fremtidsværksteder. 

51092634_300933517274904_5072822999002906624_n copy 2.jpeg

Anna-Oline brænder for at arbejde med unge. Hun har læst en bachelor i Antropologi og startede i september 2021 på kandidaten. Hun har gennem selvstændige antropologiske projekter arbejdet med normkritisk teori og metode og udført feltarbejde i forskellige ungemiljøer. Ved siden af studiet har hun arbejdet med frivilligkoordinering hos Sex & Samfund og undervisning hos Ungdommens Røde kors. Derudover er hun uddannet projektleder fra Projektakademiet på Nørrebro. Anna-Oline er salonleder på vores samtalesaloner.