om historie- og projektmageriet

Oplevelser, handlekraft, fantasi og fællesskab

I Historie- og projektmageriet skaber vi projekter for og med børn og unge med fokus på fortællinger og forandringskraft. Med støtte fra puljer, fonde og samarbejdspartnere arbejder vi med at udvikle  undervisningsmaterialer, samtalesaloner, fortælleworkshops mm. Vi brænder for at give børn og unge oplevelser og fællesskab og at skabe projekter, der tager udgangspunkt i børn og unges særlige evne til at se verden på en ny måde og bruge deres fantasi og deres lyst til at skabe og forandre.

Vi har fokus på at møde børn og unge som eksperter på deres eget liv, som nytænkere og igangsættere, som samfundsborgere, som fantasifulde forfattere. 

Når vi ikke lige arbejder med at skabe fortællinger, har vi fokus på at skabe virkelighedsnære forløb.

Vi arbejder med 21. century skills - altså evnen til at få ideer, finde løsninger, samarbejde, kommunikere mm. 

Fortællinger

Vi skaber fortællinger sammen med børn og unge, fordi vi ved, at fortællinger er magiske. De kan nemlig noget helt særligt. De kan gribe os om hjertet - når vi læser dem, hører dem eller ser dem. Og de kan sætte vores fantasi, vores følelser og vores skaberkraft fri - når vi skaber dem.

Fortællinger kan tage os med på eventyr og give os fantastiske oplevelser - og inspirere os til at gøre nye ting eller til at se verden på en ny måde. 

Fortællinger kan få os til at forstå andre mennesker og deres livssituation bedre end nogle andre formater, fordi fortællinger giver os adgang til karakterernes følelsesliv og tanker, og fordi fortællinger appelerer til vores følelser.

Vi elsker at samarbejde og samarbejder meget gerne med biblioteker, museer, kommuner og uddannelsesinstitutioner. Og også med alle mulige andre. 

Så har du en idé til et samarbejde, bliver vi glade, hvis du vil ringe eller skrive til os. 

Samarbejd med os

Historiemageriet er en non-profit organisation stiftet i 2020 af en række kreative kræfter, der på forskellig vis beskæftiger sig med fortællinger og undervisning. 

Projektchef og projektmager Nicola Boserup
 

Nicola er oprindelig uddannet journalist med speciale i læring fra RUC. Nicola er medstifter af foreningen og undervisningsplatformen YouGlobe, hvor hun som projektchef fra 2012 - 2020  har arbejdet med at udvikle undervisningsprojekter for børn og unge. 

I Historiemageriet arbejder Nicola ligeledes med projektudvikling og projektledelse.

Nicola er desuden forfatter til børnebogen 'Magnus, opgangen og skolen højt til loftet'.

Tlf: 26830653. Mail: historiemageriet@gmail.com

Claus Randrup elsker at fortælle historier gennem tekst, foto, video og lyd.  Han har bl.a. leveret indhold til fx DR, Røde Kors og Wonderful Copenhagen, og har arbejdet med at fortælle historier om unge til unge hos Det Sociale Netværk. Claus er uddannet cand.comm. og har desuden deltaget i flere workshops på fotoskolen Fatamogana. Han har udstillet sine billeder på fotoudstillinger i både Sydney og Oaxaca (Mexico). 

Kristine Camille Sommer er uddannet journalist fra SDU og har de sidste 20 år arbejdet med tekst og formidling  bl.a. for læringsforlaget Clio, Læremiddel.dk og Instituttet for Blinde og Svagsynede. 

Kristine er optaget af alle de muligheder, den gode historie kan bære i sig – inklusion, identifikation og engagement. 

Kristine er desuden forfatter til romanen Manden, der altid gik.  

Krestian Nielsen har arbejdet med unge i mange år, som gymnasielærer, studievalgsvejleder og e-vejleder. Han har desuden beskæftiget sig indgående med læreres relationskompetence og udviklet et gratis kursus om netop det - støttet af Børne- og Undervisningsministeriets udlodningsmidler. Krestian er oprindelig uddannet cand. polit.