top of page

om historie- og projektmageriet

Oplevelser, handlekraft, fantasi og fællesskab

I Historie- og projektmageriet skaber vi projekter for og med børn og unge med fokus på fortællinger og forandringskraft. Med støtte fra puljer, fonde og samarbejdspartnere arbejder vi med at udvikle  undervisningsmaterialer, samtalesaloner, fortælleworkshops mm. Vi brænder for at give børn og unge oplevelser og fællesskab og at skabe projekter, der tager udgangspunkt i børn og unges særlige evne til at se verden på en ny måde og bruge deres fantasi og deres lyst til at skabe og forandre.

Vi har fokus på at møde børn og unge som eksperter på deres eget liv, som nytænkere og igangsættere, som samfundsborgere, som fantasifulde forfattere. 

Når vi ikke lige arbejder med at skabe fortællinger, har vi fokus på at skabe virkelighedsnære forløb.

Vi arbejder med 21. century skills - altså evnen til at få ideer, finde løsninger, samarbejde, kommunikere mm. 

Fortællinger

Vi skaber fortællinger sammen med børn og unge, fordi vi ved, at fortællinger er magiske. De kan nemlig noget helt særligt. De kan gribe os om hjertet - når vi læser dem, hører dem eller ser dem. Og de kan sætte vores fantasi, vores følelser og vores skaberkraft fri - når vi skaber dem.

Fortællinger kan tage os med på eventyr og give os fantastiske oplevelser - og inspirere os til at gøre nye ting eller til at se verden på en ny måde. 

Fortællinger kan få os til at forstå andre mennesker og deres livssituation bedre end nogle andre formater, fordi fortællinger giver os adgang til karakterernes følelsesliv og tanker, og fordi fortællinger appelerer til vores følelser.

Samarbejd med os

Vi elsker at samarbejde og samarbejder meget gerne med biblioteker, museer, kommuner og uddannelsesinstitutioner. Og også med alle mulige andre. 

Så har du en idé til et samarbejde, bliver vi glade, hvis du vil ringe eller skrive til os. 

Mail
historiemageriet@gmail.com

Telefon

26830653

Historiemageriet er en non-profit organisation stiftet i 2020 af en række kreative kræfter, der på forskellig vis beskæftiger sig med fortællinger og undervisning. 

12987208_10154081527353180_5065306102289

Nicola Boserup er oprindelig uddannet journalist med speciale i læring fra RUC. Nicola er optaget af, hvordan man via anderledes undervisningskoncepter og formater kan skabe spændende læringsforløb og materialer, der kan fungere i grundskole og gymnasium. Nicola er medstifter af foreningen og undervisningsplatformen YouGlobe, hvor hun som projektchef fra 2012 - 2020  har arbejdet med at udvikle undervisningsprojekter for børn og unge. 

I 2020 var hun med til at stifte Historiemageriet, hvor hun også arbejder med projektudvikling og projektledelse. Nicola er forfatter til børnebogen Magnus, opgangen og skolen højt til loftet, som sætter fokus på mangfoldighed og fællesskab for børn i indskolingen. 

Chandrika marts 2024 kopi_edited_edited.

Chandrika Wessel Bentsen er skolelærer og har undervist mange år i udskolingen, 7., 8. og 9. klasse, i fagene historie, kristendom og samfundsfag. Derudover er hendes primære undervisningsfag dansk. Hun har været lærer i Grønland og interesserer sig for unge mennesker og det kulturmøde, der opstår i ungdomskulturen. Chandrika har sideløbende arbejdsområder og interesse for billedkunst, teater og udvikling af bæredygtige løsninger.  Chandrika er tilknyttet projektet Kulturmødet, hvor hun arbejder med rekruttering af deltagende skoler samt udvikling af materiale.   

betina.jpeg

Betina Sand er uddannet folkeskolelærer og kandidat i pædagogisk sociologi fra DPU, Aarhus Universitet. Betina bor i Tórshavn på Færøerne og er optaget af børns og unges trivsel. Betina er optaget af mangfoldighed, kulturelle og sociale normer, kultur- og sprogmøder, minoritets- og majoritetskultur m.v. og hvordan dette påvirker trivsel hos den enkelte og i samfundet. Betina har specialiseret sig i autisme og ADHD og bruger bl.a. disse perspektiver aktivt til at forstå, analysere, formidle og forbedre neurologiske minoriteters livs- og samfundsvilkår.

Betina er tilknyttet projektet Kulturmødet

Claus-Randrup.jpg

Claus Randrup elsker at fortælle historier gennem tekst, foto, video og lyd.  Han har bl.a. leveret indhold til fx DR, Røde Kors og Wonderful Copenhagen, og har arbejdet med at fortælle historier om unge til unge hos Det Sociale Netværk. Claus er uddannet cand.comm. og har desuden deltaget i flere workshops på fotoskolen Fatamogana. Han har udstillet sine billeder på fotoudstillinger i både Sydney og Oaxaca (Mexico). I Historiemageriet arbejder Claus særligt med videoproduktion og foto og har taget billeder til vores bogudgivelse Bedre klima nu - ideer fra 800 unge. 

PA052869 (1).jpg

Ida Bæk læser en bachelor i antropologi og er særligt optaget af samspillet mellem politik, økonomi, kultur og klima. Ida brænder for at udvide og nuancere især unges viden om verden, og hun elsker at facilitere forståelsen af komplekse virkeligheder. Hun har bl.a. arbejdet frivilligt med tværkulturel forståelse i organisationen Youth For Understanding og har i en årrække været guide i Nordgrønland. Derudover har hun en baggrund inden for biologi, iværksætteri og naturvidenskabelig kommunikatioon. Ida er salonleder på vores samtalesaloner om Grønland og Færøerne.

ida.png

Ida Katrine Brus er bachelorstuderende ved Københavns Universitet med hovedfag i Dansk og sidefag i Samfundsfag. Ida brænder for litteratur, kultur og politik,  elsker at fortælle historier og har stor erfaring med formidling til børn og unge. Hun optræder som udøvende musiker, har flere års erfaring med at stå på scenen som skuespiller og har stået for litterære byvandringer og litteratursaloner. Og så har hun undervist i folkeskolen. Ida er salonleder på vores samtalesaloner og moderator på vores fremtidsværksteder.  

IMG_4412.JPG

Mia Steen Larsen studerer antropologi og interesserer sig meget for kultur og forskellige måder at leve og forstå verden på. Derudover elsker hun at fortælle og formidle historier. Mia har arbejdet frivilligt for Mellemfolkeligt Samvirkes projekt ’Verdensklasse’, hvor hun faciliterede verdensmålsworkshops på skoler og gymnasier og så har hun undervist på en skole i Nepal. I sin fritid laver Mia scenekunst i form af teater og dans. Mia er moderator på vores fremtidsværksteder. 

bottom of page