top of page

I Ungekulturmødet deltog udskolingsklasser fra Danmark, Grønland og Færøerne i et digitalt kulturmøde, hvor de over fem uger udvekslede videoer, lydfiler og billeder med hinanden - og lærte om hinandens liv på tværs af de tre lande i Rigsfællesskabet. Emnerne i forløbet var vores by, vores skole, vores fritid, vores tro og vores mad.
Hvis du er lærer og ønsker at deltage med din klasse i et sådant forløb, har du mulighed for at søge efter klasser fra de to andre lande i rigsfællesskabet og så kan I sammen bruge materialet her på websitet.
Find venskabsklasser fra de to andre lande her.
Find lærervejledning til forløbet her.
Fleksibelt ift. jeres skema
Til hvert emne hører en lille introfilm samt en opgave, hvor eleverne skal producere enten lydfiler, videoer eller billeder/collager. I skal forvente at afsætte fire lektioner pr. uge i de fem uger, som Kulturmødet varer.
I bliver sat i en venskabsklynge med klasser fra de to andre lande i Rigsfællesskabet. Til venskabsklyngen er tilknyttet en fælles padlet/digital opslagstavle, hvor I logger ind og uploader de videoer mv., som I laver ( med udgangspunkt i elevopgaverne) og det er her, I kan se, de videoer mv. som jeres venskabsklasser laver. I kan således kommunikere, uden at være afhængige af at aftale tidspunkter.
Hvis I ønsker at mødes online med jeres venskabsklasser, har I mulighed for selv at arrangere det ligesom eleverne kan vælge at følge hinanden på sociale medier, hvis de ønsker det.
Sprog
Opgaveark er tilgængelig på alle tre sprog. I finder selv ud af, hvilke sprog I ønsker at kommunikere på - om I vil kommunikere på dansk eller engelsk eller fx vil bruge IA til at oversætte/tekste jeres videoer.
Hvis du har spørgsmål, så skriv til os på historiemageriet@gmail.com
OM PROJEKTET
Målgruppe
7.-10.klasser i Danmark, Grønland og Færøerne
Fag
Kristendom, Samfundsfag
Dansk
Madkundskab.
UNGEKULTURMØDET
Et 5-ugers forløb med venskabsklasser på tværs af Grønland, Færøerne og Danmark. Vil I være med?
bottom of page