top of page
torshavn-thorshavn-g5fea9cd91_1920.jpg
I august 2024 skyder vi forløbet Ungekulturmødet i gang. Kom og vær med!
I Ungekulturmødet deltager udskolingsklasser fra Danmark, Grønland og Færøerne i et digitalt kulturmøde, hvor de over fem uger udveksler videoer, lydfiler og billeder med hinanden - og lærer om hinandens liv på tværs af de tre lande i Rigsfællesskabet. Emnerne i forløbet er vores by, vores skole, vores fritid, vores tro og vores mad.

Forløbet indledes med et fælles online kickoff fredag d. 23. august kl. 12.30 dansk tid, hvor alle klasser deltager. Kickoffen optages, så I kan afspille den, hvis I ikke har mulighed for at deltage. På kick-offen introduceres forløbet, som består af fem emner - et hver uge. Til hvert emne hører en lille introfilm samt en opgave, hvor eleverne skal producere enten lydfiler, videoer eller billeder/collager. 

I skal forvente at afsætte fire lektioner pr. uge i de fem uger, som Kulturmødet varer. 

Fleksibelt ift. jeres skema
Efter den fælles kickoff foregår forløbet i de timer, hvor det passer for jer i jeres skema; 
I bliver sat i en venskabsklynge med klasser fra de to andre lande i Rigsfællesskabet. Til venskabsklyngen er tilknyttet en fælles padlet/digital opslagstavle, hvor I logger ind og uploader de videoer mv., som I laver ( med udgangspunkt i elevopgaverne) og det er her, I kan se, de videoer mv. som jeres venskabsklasser laver. I kan således kommunikere, uden at være afhængige af at aftale tidspunkter.   
Hvis I ønsker at mødes online med jeres venskabsklasser, har I mulighed for selv at arrangere det ligesom eleverne kan vælge at følge hinanden på sociale medier, hvis de ønsker det. 

Sprog 
Opgaveark vil være tilgængelige på alle tre sprog. I finder selv ud af, hvilke sprog I ønsker at kommunikere på -  om I vil kommunikere på dansk eller engelsk eller fx vil bruge IA til at oversætte/tekste jeres videoer. 

Kom og vær med
Skal din klasse være med? Så udfyld boksen nedenfor. Hvis du har spørgsmål, så skriv til os på historiemageriet@gmail.com  

OM PROJEKTET

Målgruppe

7.-10.klasser i Danmark, Grønland og Færøerne

Fag

Kristendom, Samfundsfag

Dansk 

Madkundskab.   

10 kulturfaglige begreber 

Lad evt. eleverne læse vores elevtekst, hvor vi forklarer 10 kulturfaglige begreber, som er relevante for forløbet.
 

Find elevteksten her. 
 

 

 

 

 

Se forslag til lærerstillede spørgsmål her

UNGEKULTURMØDET 
 

Et 5-ugers forløb med venskabsklasser på tværs af Grønland, Færøerne og Danmark. Vil I være med? 

 TILMELD DIN KLASSE til forløbet

Tak for din besked/tilmelding. Du hører fra os snarest. 

bottom of page