top of page
konfetti Mønster

Historie- og projektmageriet laver gratis undervisningsmaterialer for børn og unge - bl.a. finansieret via puljer. Find vores materialer nedenfor.

Gratis UndervisningsmaterialeR

TIL INDSKOLINGEN - TRIVSEL / UUV / DANSK 
Børnebog med elevspørsmål og opgaver. Bogens omdrejningspunkt er en opgang med et persongalleri, hvor frisind og tolerance over for forskelligheder kommer i spil. Temaer i bogen er særligt familiekonstellationer (fx solomødre, skilsmisse, kernefamilier, homoseksuelle og adoption), retten til at tro eller ikke tro på en gud – og at møde andre med respekt, også når man er uenige.

 

Materialet er udviklet med støtte fra Børne- og Undervisningsministeriets udlodningsmidler.

d8c2c3_e32bec7fdf1642b9a676c4109d11ab72~
Ung i Rigsfællesskabet -  grønlandsk og færøsk ungdomsliv

UDSKOLINGEN - KRISTENDOM/HISTORIE/DANSK/SAMFUNDSFAG
Eleverne opnår viden om Rigsfællesskabet og dets historie og får et indblik i de opgør, der er i gang netop nu; På Færøerne fylder Gud og bibel meget, abort er ulovligt og normer om sex og alkohol er anderledes end i Danmark. Men ungdommen er ved at gøre oprør. I Grønland præger kolonitiden fortsat samfundet i voldsom grad og unge grønlændere taler om fortsat mental kolonisering og opfordrer til oprør. Eleverne får desuden indblik i, hvordan et helt almindeligt ungdomsliv ser ud og diskuterer, hvilke kulturelle, religiøse og geografiske ligheder og forskelle der for Rigsfællesskabets unge på tværs af de tre lande.

Det er også muligt at få besøg af samtalesalonen Grønlandsk og færøsk ungdomsliv.

Projektet er støttet af Uddannelsespuljen til øget kendskab til Grønland og Færøerne. 

Skærmbillede 2021-09-01 kl. 16.43.44.png
Bedre klima - unges ideer til fremtiden. 

 

GYMNASIET - DANSK/SAMFUNDSFAG

Læs e-bogen Bedre klima - unges ideer til fremtiden og diskuter de fremlagte forslag. Bogen er lavet på baggrund af fremtidsværkssteder, hvor 800 gymnasieelever i foråret 2022 udviklede ideer til nye politiske tiltag, der kan fremme klimamæssig adfærd. I kan også afvikle jeres eget fremtidsværksted og udvikle jeres egne ideer. Eller booke vores moderatorer til at komme og afvikle et fremtidsværksted hos jer.  

  

 

logo eu.png
logo europanævnet.jpeg
Skærmbillede 2021-12-11 kl. 14.05.25.png
logo europanævnet.jpeg
logo eu.png
Kulturmødet - et forløb med venskabsklasser i Grønland og Færøerne. 

UDSKOLING - DANSK / SAMFUNDSFAG/ KRISTENDOM 
I august og septembe2024 har I mulighed for at være med i et forløb, hvor danske, grønlandske og færøske udskolingsklasser producerer videoer og tekster om deres liv og deler det med hinanden på tværs af de tre lande. Eleverne lærer om rigsfællesskabet og om livet i rigsfællesskabets lande. 

Tilmeld jer forløbet her

Projektet er støttet af Uddannelsespuljen til øget kendskab til Grønland og Færøerne. 

torshavn-thorshavn-g5fea9cd91_1920.jpg
bottom of page