konfetti Mønster

Historie- og projektmageriet laver gratis undervisningsmaterialer for børn og unge - bl.a. finansieret via puljer. Find vores materialer nedenfor.

Gratis UndervisningsmaterialeR

TIL INDSKOLINGEN - TRIVSEL / UUV / DANSK 
Børnebog med elevspørsmål og opgaver. Bogens omdrejningspunkt er en opgang med et persongalleri, hvor frisind og tolerance over for forskelligheder kommer i spil. Temaer i bogen er særligt familiekonstellationer (fx solomødre, skilsmisse, kernefamilier, homoseksuelle og adoption), retten til at tro eller ikke tro på en gud – og at møde andre med respekt, også når man er uenige.

 

Materialet er udviklet med støtte fra Børne- og Undervisningsministeriets udlodningsmidler.

d8c2c3_e32bec7fdf1642b9a676c4109d11ab72~

Kommende materiale

Magnus, opgangen og Pelle i problemer

INDSKOLINGEN - TRIVSEL / UUV / DANSK 
I 2022 udgiver vi et nyt fortællingsbaseret undervisningsmateriale med særligt fokus på udsatte børn og børn fra uddannelsesfremmede hjem. Materialet vil bestå af en ny børnebog 'Magnus, opgangen og Pelle i problemer' med tilhørende mundtlige og skriftlige elevopgaver samt vejledninger til lærere og pædagoger. Materialet bygger videre på universet i børnebogen Magnus, opgangen og skolen Højt til loftet, som en del elever allerede kender. 

Materialet udvikles med støtte fra Børne- og Undervisningsministeriets udlodningsmidler.

Skærmbillede 2020-10-05 kl. 13.41.39.png

Kommende materiale

Ung i Rigsfællesskabet -  grønlandsk og færøsk ungdomsliv anno 2022

UDSKOLINGEN - HISTORIE/DANSK/SAMFUNDSFAG
I 2022 udgiver vi undervisningspakken Grønlandsk og færøsk ungdomsliv anno 2022. Pakken er henvendt til udskolingen samt 10. klasser og lærer eleverne om Rigsfællesskabet. Gennem videointerviews med grønlandske og færøske unge, får eleverne et indblik i unge grønlændere og færinger liv og med udgangspunkt i en række refleksionsspørgsmål, beskæftiger de sig med forskelle og ligheder mellem danske, grønlandske og færøske unges liv. Hvilke strømninger er der blandt unge på Grønland og Færøerne lige nu? Hvordan er fremtidsmulighederne forskellige for Rigsfællesskabets unge på tværs af de tre lande?  Lytter de til den samme musik, ser de samme serier og har de de samme idoler på sociale medier?Det er også muligt at få besøg af samtalesalonen Grønlandsk og færøsk ungdomsliv anno 2022.

Projektet er støttet af Uddannelsespuljen til øget kendskab til Grønland og Færøerne. 

Kommende materiale

Bedre klima - unges ideer til fremtiden

GYMNASIER - SAMFUNDSFAG OG DANSK
I 2022 udgiver vi undervisningspakken Bedre klima - unges ideer til fremtiden. Pakken er henvendt til de gymnasiale uddannelser og består af materiale, der gør det muligt for dig som lærer at afvikle et Fremtidsværksted for op til 100 elever, hvor eleverne lærer om EU´s klimapolitik og udvikler deres egne ideer til, hvordan de synes, at EU skal arbejde med klima. 

Det er også muligt at få besøg af fremtidsværkstedet. 

Med_tilskud_Farve_2019.jpg
Klimaændringsbannere