varmluftsballoner

Historie- og projektmageriet laver gratis undervisningsmaterialer for børn og unge - bl.a. finansieret via puljer. Find vores materialer nedenfor.

Fortællingsbaseret undervisnings-materiale

TIL INDSKOLINGEN - TRIVSEL / UUV / DANSK 
Børnebog med elevspørsmål og opgaver. Bogens omdrejningspunkt er en opgang med et persongalleri, hvor frisind og tolerance over for forskelligheder kommer i spil. Temaer i bogen er særligt familiekonstellationer (fx solomødre, skilsmisse, kernefamilier, homoseksuelle og adoption), retten til at tro eller ikke tro på en gud – og at møde andre med respekt, også når man er uenige. Materialet er udviklet med støtte fra Børne- og Undervisningsministeriets udlodningsmidler.

d8c2c3_e32bec7fdf1642b9a676c4109d11ab72~

Kommende materiale

Magnus, opgangen og Pelle i problemer

INDSKOLINGEN - TRIVSEL / UUV / DANSK 
Med støtte fra Børne- og Undervisningsministeriets udlodningsmidler udvikler vi i 2021 et nyt fortællingsbaseret undervisningsmateriale med særligt fokus på udsatte børn og børn fra uddannelsesfremmede hjem. Materialet vil bestå af en ny børnebog 'Magnus, opgangen og Pelle i problemer' med tilhørende mundtlige og skriftlige elevopgaver samt vejledninger til lærere og pædagoger. Materialet bygger således videre på universet i børnebogen Magnus, opgangen og skolen Højt til loftet, som en del elever allerede kender. 

Skærmbillede 2020-10-05 kl. 13.41.39.png

Kommende materiale

Ung i Rigsfællesskabet -  grønlandsk og færøsk ungdomsliv anno 2021/2022

UDSKOLINGEN - HISTORIE/DANSK/SAMFUNDSFAG
I 2022 besøger vi de ældste klasser på 20 folkeskoler med en samtalesalon om, hvordan det er at være ung i Rigsfællesskabet. På salonen lærer de om, hvordan er det at være ung på hhv. Grønland og Færøerne anno 2022: Hvilke strømninger er der blandt unge på Grønland og Færøerne lige nu? Hvordan er fremtidsmulighederne forskellige for Rigsfællesskabets unge på tværs af de tre lande?  Lytter de til den samme musik, ser de samme serier og har de de samme idoler på sociale medier? Projektet er støttet af Uddannelsespuljen til øget kendskab til Grønland og Færøerne. 

paamiut-4494348_1920.jpg