varmluftsballoner

Historiemageriet laver gratis undervisningsmaterialer for børn og unge - bl.a. finansieret via puljer. Find vores materialer nedenfor.

Fortællingsbaseret undervisnings-materiale

TIL INDSKOLINGEN - TRIVSEL / UUV / DANSK 
Børnebog med elevspørsmål og opgaver. Bogens omdrejningspunkt er en opgang med et persongalleri, hvor frisind og tolerance over for forskelligheder kommer i spil. Temaer i bogen er særligt familiekonstellationer (fx solomødre, skilsmisse, kernefamilier, homoseksuelle og adoption), retten til at tro eller ikke tro på en gud – og at møde andre med respekt, også når man er uenige. Materialet er udviklet med støtte fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler.

d8c2c3_e32bec7fdf1642b9a676c4109d11ab72~

Kommende materiale

TIL INDSKOLINGEN - TRIVSEL / UUV / DANSK 
Med støtte fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler udvikler vi i 2021 et nyt fortællingsbaseret undervisningsmateriale med særligt fokus på udsatte børn og børn fra uddannelsesfremmede hjem. Materialet vil bestå af en ny børnebog 'Magnus, opgangen og Pelle i problemer' med tilhørende mundtlige og skriftlige elevopgaver samt vejledninger til lærere og pædagoger. Materialet bygger således videre på universet i børnebogen Magnus, opgangen og skolen Højt til loftet, som en del elever allerede kender. 

Skærmbillede 2020-10-05 kl. 13.41.39.png