Lærervejledning til Ungekulturmødet
- et fem ugers forløb med venskabsklasser fra Grønland, Færøerne og Danmark.
Når Ungekulturmødet starter, kommer din klasse i en venskabsklynge med klasser fra Færøerne, Grønland og Danmark og i de fem uger, som Ungekulturmødet varer, udveksler I videoer, podcasts og collager med hinanden via jeres fælles padlet.
Hver uge skal eleverne:
-
Se en kort film om ugens tema
-
Lave en video, podcast eller collage om temaet og uploade på padletten
-
Se hvad venskabsklasserne har uploadet
Nedenfor finder du en oversigt over forløbet fordelt på de fem uger og links til alt, hvad du skal bruge for at afvikle forløbet.
OBS: Hvis du vil klæde eleverne på med kulturfaglige begreber, så lad dem evt. læse vores elevtekst.
UGE 1: Fælles online kickoff og temaet Vores by
Du skal bruge
-
Computer og internet koblet til storskærm/smartboard
-
Link til online kick-off (sendt til din mail)
-
Link til jeres fælles padlet (link sendt itl din mail)
-
Eleverne skal bruge mobiler, iPads eller computere
-
Eleverne skal gennem hele forløbet arbejde i grupper af 3-4 personer- lav evt. grupperne på forhånd
Lektion 1:
Fælles online kickoff, hvor vi stiller om til klasseværelserne i Grønland, Færøerne og Danmark, så I kan vinke til hinanden. Link til kickoff er sendt til din mail. Kick-off finder sted 23. august kl. 12.30 dansk tid. Hvis I ikke kan deltage der, så optages kick-offet og I kan se det på dette link. (OBS. Pga. GDPR-regler kunne vi ikke optage kick-off, men vi har lavet en video med de samme oplysninger som vi gav på kick-off. Videoen varer 12 minutter og introducerer eleverne til forløbet)
Eleverne logger ind på den fælles padlet (link er sendt til din mail). Hvis eleverne ønsker at følge hinanden på sociale medier, kan de skrive navnene på deres so-me profiler.
Lektion 2:
Du holder lynoplæg om Rigsfællesskabet udfra vores powerpoint og talepapir (OBS: oplægget er nok kun relevant for danske klasser). Find powerpoint og talepapir her:
I ser vores korte film om Grønland, Danmark og Færøerne
Eleverne går ind på google maps og google streetview og får en fornemmelse for afstande, går en tur i Torshavn, Nuuk og København og mindre byer og bygder.
Lektion 3 og 4:
Eleverne laver i grupper en billedcollage, hvor de præsenterer sig selv og deres by. Collagen uploades på venskabsklyngens padlet. Find opgaveark her på: grønlandsk, færøsk og dansk
Lektier til næste uge
Eleverne logger ind på padletten og ser, hvad nogle af venskabsklasserne har lagt op.