top of page
UGE 5: Os og vores mad - og tak for denne gang

Du skal bruge

  • Computer og internet koblet til storskærm/smartboard

  • Link til jeres fælles padlet (link sendt til din mail)

  • Eleverne skal bruge et lille budget til indkøb af mad, adgang til skolekøkken eller køkken hjemme, mobiler eller iPads til at optage og redigere video 

Lektion 1:

Du logger ind på den fælles padlet og viser den på smartboard/storskærm. I ser hvad jeres venskabsklasser har lagt op og taler om det. 

Lektion 2

I ser en kort film om madkulturen i Grønland, Danmark og Færøerne.

Eleverne præsenteres for ugens opgave, som er, at de skal udvælge og nedskrive en madopskrift på noget mad, som de tit laver derhjemme. Madopskriften skal deles på padletten. Herefter skal eleverne i grupper udvælge en opskrift inde fra padletten og i løbet af ugen lave denne ret - enten derhjemme eller i skolens køkken. Find opgavearket her på grønlandsk, færøsk og dansk

Lektion 3 og 4 - tak for mad og tak for denne gang 

Grupperne køber ind til den ret, de har valgt at lave og laver den - enten derhjemme eller i skolens køkken. Og de klipper en kort video sammen, hvor de viser den mad frem, de laver og siger tak for denne gang. De uploader videoen på padletten.

 

I logger ind på padletten og ser hvad jeres venskabsklasser har lagt op og aftaler evt. at holde kontakten, hvis der er stemning for det.  

Heading 1

bottom of page