top of page
Klimaændringsbannere

Fremtidsværkstedet
Bedre klima -
800 unges ideer til fremtiden

FÅ GRATIS BESØG AF Fremtidsværksted OM EU og KLIMA
OBS: FULDT BOOKET. FREMTIDSVÆRKSTEDET KAN NU KUN BOOKES MOD BETALING AF KOSTPRIS. 

FOR GYMNASIALE UDDANNELSER
Relvevant for samfundsfag og dansk. 
 

Få besøg af fremtidsværkstedet 'Bedre klima - unges ideer til fremtiden'. Her lærer eleverne om EU´s klimamål og får indsigt i nogle af EU´s klimapolitikker. Men vigtigst af alt får de mulighed for at udvikle ideer til, hvordan de synes, der kan arbejdes med at skabe et mere klimavenligt samfund. Deres ideer udgives i en bog. Værkstedet faciliteres af vores moderatorer og består af korte oplæg og idéudviklingsrunder ved bordene indenfor udvalgte emner.  

Elevernes ideer udgives i e-bog

Fremtidsværkstedet er en del af Konferencen om Europas fremtid, hvor EU efterlyser borgernes holdninger til, hvad EU skal arbejde med i fremtiden. De ideer til klimapolitik, som eleverne udvikler, udgives i redigeret form i e-bogen ´Bedre klima - 800 unges ideer til fremtiden' og viderebringes til Folketinget, EU og pressen. 

Hvis I har tid og lyst, kan eleverne efter fremtidsværkstedet arbejde med at lave tekster eller illustrationer (fx debatindlæg, digte eller noget helt tredje), hvor de selv kommunikerer deres forslag eller input og sende deres bidrag til os. Så kommer de med i e-bogen.  

Praktisk 

Fremtidsværkstedet tager halvanden time og der kan deltage lige så mange elever, som I har plads til i jeres auditorie. I lokalet skal være en computer tilkoblet internet, storskærm og højttaleranlæg. Eleverne skal være placeret ved borde af 4-8 personer. De skal kunne se storskærmen. 

Vi afholder 10 gratis fremtidsværksteder, som bookes efter først til mølle princippet, dog med hensyntagen til geografisk spredning og deltagerantal. Vi ønsker at nå ud til så mange som muligt, så saml gerne så mange klasser som muligt.

Fremtidsværkstederne afholdes i januar, februar og marts 2022 og er støttet af Europa-Nævnet.  

 

Fagligt udbytte for samfundsfag og dansk

Eleverne:
 

- opnår viden om EU´s klimamål og politikker

- får trænet deres evne til at tænke i samfundsmæssige problemer og løsninger

-får trænet deres udtryksfærdigheder, når de skal diskutere og fremlægge løsninger og argumentere for egne synspunkter

- får mulighed for at skrive debatindlæg, digte eller noget helt tredje og få det udgivet i e-bogen 'Bedre klima - unges ideer til fremtiden'.

school-strike-4-climate-g8d9c84111_1920.jpg
Med_tilskud_Farve_2019.jpg

Tak for din besked. Du hører fra os snarest. 

Anmod om fremtidsværksted 

bottom of page